SFS
Keuringsformulier nu ook online

Keuringsformulier nu ook online

Nu het najaar zijn intrede doet is weer de tijd aangebroken om te selecteren. Elk jaar is het natuurlijk de vraag met welke ooien je verder wilt fokken, afhankelijk van het fokdoel kan dit een bepaalde kleur zijn, bepaalde gedragseigenschappen of uiterlijke kenmerken. Of gewoon een combinatie van dat alles. En natuurlijk komt ook die vraag voorbij welke ram je wilt gaan inzetten. Uit de enquête onder de leden dit voorjaar is gebleken dat de meeste leden hierbij rekening houden met het uiterlijk, de kleur en inteeltpercentage.

Maar welke uiterlijke kenmerken zijn nu belangrijk? Uiteraard stond dit al op onze website in de rasbeschrijving. Sinds kort hebben we ook het keuringsformulier inclusief uitgebreide toelichting op onze website gepubliceerd. Aan de hand van dit formulier kunt u zelf met een ‘keurdersbril’ uw Skuddes beoordelen. En soms maakt dit het niet gemakkelijker, want wat nu als uw lievelingsschaapje eigenlijk niet de mooiste is qua rasbeschrijving..? Sommige keuzes zijn lastig en zeer zeker is dit persoonlijk. Met voldoende ruimte kun je je wellicht permitteren om dat lievelingetje aan te houden en niet te laten dekken.

Fokken is en blijft keuzes maken, maar uiteindelijk gaat het er om die stijgende lijn te pakken te krijgen én zien dat je keuzes hun gewenste resultaat bereiken!

Erg leuk trouwens is dat je in de dierregistratie DAS-online je Skuddes een (pas)foto kunt geven, doe dit consequent en je krijgt een stamboom met in één oogopslag de (groot)ouders in beeld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *