SFS
Nieuwe handleidingen DAS-Online

Nieuwe handleidingen DAS-Online

De zomer is bijna aan z’n eind en elke schapenhouder begint zich weer voor te bereiden op het nieuwe dekseizoen. Op de dierregistratie pagina zijn daarom een tweetal nieuwe handleidingen toegevoegd.

Proefdekking
In ons dierregistratiesysteem DAS-Online kunt u namelijk heel eenvoudig een proefdekking maken om te kijken welke ram qua inteelt het beste bij uw ooien past. In de uitvoerige handleiding ‘proefdekking maken in DAS-Online’ wordt stap voor stap toegelicht hoe u een proefdekking uitvoert.

Dekking invoeren
Wanneer u een ram bij de ooien laat, kunt u heel eenvoudig deze dekking in DAS-Online invoeren. Hiermee meldt u de dekking aan bij de SFS zodat het bestuur hiervan op de hoogte is en u indien noodzakelijk een dekcertificaat kan opsturen. Door het invoeren van een dekking heeft u het daarnaast gemakkelijker bij het invoeren van de lammeren, aangezien het systeem weet welke dieren u heeft ingezet voor de fok. Het invoeren van een dekking is stap voor stap toegelicht in de handleiding ‘dekking invoeren in DAS-Online’.

Heeft u vragen over DAS-Online? Neem dan contact op met Leo van Nimwegen van de stamboekadministratie

Reacties

  1. Gijsbert Six

    Mijn complimenten voor de heldere handleiding. Ik hoop dat de fokkers volop gebruik zullen maken van de mogelijkheid om met een proefdekking hun paringen vooraf te controleren op te veel inteelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *