SFS
Alweer (bijna) een nieuw jaar!

Alweer (bijna) een nieuw jaar!

Nog enkele dagen en we zijn alweer in 2024 ! Het afgelopen jaar hebben we als vereniging weinig activiteit laten zien op onze website, maar we hebben zéker niet stil gezeten. Bijvoorbeeld:

  • In 2023 is opnieuw gebruik gemaakt van de inzet van externe keurmeesters. In 2022 hebben we voor het eerst sinds lange tijd verenigingsbreed Skuddes kunnen keuren. Hiermee zijn ook diverse ooien toegelaten tot het hulpstamboek.
  • Op 29 juni heeft de ALV plaatsgevonden. Hier zijn o.a. de voorstellen akkoord bevonden door de leden om een ‘donateur’ lidmaatschap te introduceren en het ooiengeld te beperken tot maximaal 20 ooien. We hopen hiermee een financiële drempel weg te nemen voor potentiële leden die een grotere kudde met Skuddes hebben.
  • We hebben dit voorjaar de vacature in het bestuur kunnen invullen. We zijn nu op volle kracht.
  • N.a.v. de ALV van 2022 zijn er door de leden twee digitale bijeenkomsten georganiseerd om verder te praten over het opzetten van een rammenpool of rammencirkel. De avonden hebben nog geen concrete acties opgeleverd. Het blijkt lastig te zijn om hiervoor voldoende (minimaal 5) leden te vinden.
  • In het najaar zijn we overgegaan naar een nieuw dierregistratiesysteem.

We wensen hierbij iedereen een goede jaarwisseling! En laten we duimen voor een flinke vorstperiode begin 2024, zodat de knut met z’n blauwtong ver weg blijft.

Tip: volg ons ook op onze Facebook pagina, hier zijn we wat actiever en posten we met enige regelmaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *