SFS
Keuring bij stal de Lingewaal

Keuring bij stal de Lingewaal

Het jaar 2015 is voor de Stamboek Fokkersvereniging Skuddeschaap goed begonnen! Na een aantal jaren waarin helaas geen keuringen zijn uitgevoerd, heeft op zaterdag 10 januari een thuiskeuring plaatsgevonden bij stal de Lingewaal van eigenaar Leo van Nimwegen.

Naast het keuren van de aanwezige Skuddes stond het overdragen van kennis centraal. Hiervoor waren twee ervaren keurmeesters aanwezig: dhr. Slaghuis en dhr. Brandsma. Onder toeziend oog van een aantal enthousiaste keurmeesters in opleiding hebben de ervaren keurmeesters tijdens deze dag 13 schapen gekeurd. Ook de keurmeesters in opleiding hebben elk dier uitvoerig bekeken (en betast) om een oordeel te vellen.

Het eindresultaat is positief, alle Skuddes zijn goedgekeurd!

Keuringsresultaat de Lingewaal

De foto’s die gemaakt zijn tijdens de thuiskeuring zijn toegevoegd aan het fotoalbum (klik hier om deze te bekijken). Daarnaast zijn de keuringsresultaten in het dierregistratiesysteem DAS verwerkt:
Govert in DAS

Het bestuur wil alle aanwezigen, en in het bijzonder de heren Slaghuis & Brandsma, bedanken voor hun inzet om deze dag tot een succes te maken! Met deze thuiskeuring hebben we een aftrap gedaan om in het komende jaar nog meer Skuddes te gaan keuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *