SFS
Online thema avonden over verstandig fokken

Online thema avonden over verstandig fokken

Het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) en Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) organiseren dit najaar een tweetal online thema avonden met het interessante onderwerp ‘Fokken met verstand’:

Een goed doordacht fokbeleid op populatieniveau is nodig om een ras te behouden en te verbeteren. Tijdens de online thema avonden worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken en welke mogelijkheden er zijn om met inteelt om te gaan en hoe je DNA informatie kunt gebruiken voor een gezond fokbeleid.

Op donderdagavond 5 november worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken. Donderdagavond 3 december gaat het over hoe DNA informatie gebruikt kan worden in de fokkerij en voor een gezond fokbeleid. Beide avonden starten om 19.30 uur.

De bijeenkomst is ook voor leden van de SFS toegankelijk, dus meld u aan! Het verstandig fokken is juist bij onze prachtige Skudde met een kleine populatie van groot belangrijk!

Voor meer informatie en om u aan te melden, zie deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *