SFS

In het dagelijks leven..
Werkzaam op afdeling Controlling & Regulering van een netbeheerder. Daarnaast vanaf 2009 secretaris van de SFS en per 2013 voorzitter van de vereniging.

De eerste Skuddes..
Hebben we gekocht in 2000. Vroeger hadden we andere (zwaardere) schapen, de geboorteproblemen en hun gewicht was de reden om over te stappen op lichtere schapen. Dat werden Skuddes.

De kudde bestaat uit..
9 Ooien en meestal zo’n 3 rammen.

Heeft Skuddes omdat..
We graag dieren om huis hebben lopen. Daarnaast laten we elk jaar de ooien dekken, de lammerperiode is een mooie periode. Ik probeer zoveel mogelijk bij de geboortes aanwezig te zijn om te kunnen genieten van het ontstaan van nieuw leven en het oerinstinct dat de dieren hebben.

Lid van de SFS omdat..
Dat de hobby een stuk leuker en gemakkelijker maakt. Je kunt ervaringen uitwisselen, vragen stellen en dieren ruilen. Het is leuk om bij andere leden op visite te zijn, te kijken hoe hun dieren erbij lopen en het enthousiasme te ervaren.

Het mooiste aan de Skudde..
Is dat elk schaap zijn eigen karakter heeft, je een band krijg met de schapen en ze levendig en alert zijn. Ze blijven geen halfuur op hetzelfde stukje gras staan.

Skudde Nanda Grondsma