SFS

In het dagelijks leven..
Geo Informatie Specialist. Dit houdt zeer kort door de bocht in dat ik informatie uit databases projecteer op topografische kaarten (“landkaarten”) om op die manier informatie duidelijk over te brengen (denk aan Tomtom, Buienradar en de weerkaarten van het journaal). Het specialisme zit hem in het feit dat ik door het analyseren en koppelen van diverse databronnen een brei aan cijfers weet om te zetten in duidelijke kaarten/ informatie. Klinkt heel saai, maar ik vind het boeiend en de personen die afhankelijk zijn van mijn werk, weten het (meestal) op waarde te schatten.

De eerste Skuddes..
Aangeschaft in 2010, van de familie Grondsma. 4 ooien in de kleuren bruin, zwart, wit en blauw.

De kudde bestaat uit..
Op dit moment bestaat de kudde uit 7 ooien en 3 rammen. Na de winter zullen er een paar verhuizen richting diepvrieskist en genieten we er op een andere manier nog even van. Wij hebben te weinig land voor meer dan 6 dieren, vandaar.

Heeft Skuddes omdat..
Wij een aardige lap grond hebben en niet blij worden van wekelijks maaien. Daarom waren wij op zoek naar schapen die gemakkelijk te hanteren en te verzorgen zijn. En ze mochten niet al te dom uit hun ogen kijken. Na lang zoeken hebben we voor de Skuddes gekozen en die bevallen prima. Leuke dieren met een mooie diversiteit in kleuren en karakter. En tot nu toe allemaal handtam, wat verzorging wel erg prettig maakt.

Lid van de SFS omdat..
Ik bij al mijn hobby’s kies voor aansluiting bij een vereniging. Of het nu gaat om oude auto’s, de moestuin of schapen, door aansluiting te zoeken bij andere liefhebbers krijg je altijd meer en betere informatie  dan wanneer je overal zelf naar moet zoeken.

Het mooiste aan de Skudde..
Blijft het lieflijke van de dieren. Door hun maat en voorkomen krijgen wij alleen maar positieve reacties wanneer ze in de wei staan. Ze zijn gewoon “schattig” en dat vind ik wel een groot pluspunt.

Meindert_Skuddes