facebook twitter 
logo

Beste leden van de SFS,

Begin juni deden we de indringende oproep aan alle leden voor nieuwe bestuursleden. Sinds begin dit jaar werd het bestuur immers gevormd door een tweetal. We zijn heel erg blij dat de twee enthousiaste leden Hans Korsuize uit Elspeet en Peter Groot uit Schagen zich hebben aangemeld om het bestuur te versterken. Met hernieuwde energie en twee frisse blikken zijn we voortvarend gestart, inmiddels hebben we twee (digitale) bestuursvergaderingen gehouden en de eerste actiepunten worden uitgewerkt. Wordt vervolgd!

En lijkt het u misschien ook wel leuk om meer te doen voor ons Skudde ras dan alleen het houden van schapen en ermee fokken? Neem gerust vrijblijvend contact met een van ons op voor meer informatie!

Online thema avonden over verstandig fokken

Het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) en Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) organiseren dit najaar een tweetal online thema avonden met het interessante onderwerp 'Fokken met verstand':

Een goed doordacht fokbeleid op populatieniveau is nodig om een ras te behouden en te verbeteren. Tijdens de online thema avonden worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken en welke mogelijkheden er zijn om met inteelt om te gaan en hoe je DNA informatie kunt gebruiken voor een gezond fokbeleid.

Op donderdagavond 5 november worden de basisprincipes van fokkerij, inteelt en behoud van genetische diversiteit besproken. Donderdagavond 3 december gaat het over hoe DNA informatie gebruikt kan worden in de fokkerij en voor een gezond fokbeleid. Beide avonden starten om 19.30 uur.

De bijeenkomst is ook voor leden van de SFS toegankelijk, dus meld u aan! Het verstandig fokken is juist bij onze prachtige Skudde met een kleine populatie van groot belangrijk!

Voor meer informatie en om u aan te melden, zie deze website.
Online thema avonden over verstandig fokken
Herfst is toch ook bij de Skudde dé dekperiode. Zoals in de afbeelding te zien, hadden we het afgelopen jaar een kleine stijging in het aantal geboren ooilammeren. De grote stijging van het aantal rammen is niet zo vreemd, de realisatie van 2019 was wel érg laag..
Daarom de herhaalde oproep, registreer alle lammeren die bij u worden geboren. Ook de rammetjes! Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Naamloos

Zonder rammetjes geen lammetjes
We hebben dit jaar 4 nieuwe leden mogen verwelkomen. Welkom:
dhr. Wierbos, mevr. Oudshoorn, mevr. Jurgens en dhr. de Kock!
Een kleine sneak preview
van het nieuwe logo
van de SFS
2020_10_29_20_53_26_Stamboekbewijs_LvA55459.pdf_Adobe_Acrobat_Reader_DC
skudde_logo
facebook twitter